Skip to content

Επιτυχής υλοποίηση εξειδικευμένου σεμιναρίου που αφορά την Α.Δ.Μ-Θ.

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 10 Οκτωβρίου 2022, το Ε΄-σεμινάριο που αφορά στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης  με θέμα «Περιβαλλοντική Ευθύνη και Αποκατάσταση της Περιβαλλοντικής Ζημιάς μέσω Χρηματοοικονομικών και άλλων Εργαλείων», στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και επικοινωνίας του Προγράμματος Life-19 Gie/GR/001127 PROmote Financial Instruments for Liability on Environment. 

Το Σεμινάριο διοργάνωσε το Συντονιστικό Γραφείο Αντιμετώπισης Περιβαλλοντικών Ζημιών (ΣΥΓΑΠΕΖ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας  και υλοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας. Βασικός σκοπός του προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της εφαρμογής της Οδηγίας για την Περιβαλλοντική Ευθύνη, όπως προσδιορίζεται στο Π.Δ. 148/2009 και ειδικότερα σε θέματα πρόληψης και αποκατάστασης της περιβαλλοντικής ζημίας μέσω προώθησης ικανών χρηματοοικονομικών και άλλων εργαλείων. 

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Τσακούμης, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης κ. Σωκράτης Φάμελλος, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος, η Αναπληρώτρια Δ/ντρια Χωροταξικής Περιβαλλοντικής και Αγροτικής Πολιτικής της Α.Δ.Μ-Θ. κ. Δέσποινα Τζαβέλλα και η τέως Ειδική Γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο ΥΠΕΚΑ, Μέλος Δ.Σ. ECOCITY κα. Μαργαρίτα Καραβασίλη. 

Στην 1η και 2η θεματική ενότητα του Σεμιναρίου, στελέχη του ΥΠΕΝ, στελέχη της Α.Δ.Μ-Θ. αλλά και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδας, παρουσίασαν θέματα σχετικά με τα χρηματοοικονομικά εργαλεία και την αξιολόγηση του περιβαλλοντικού κινδύνου και την  περιβαλλοντική ευθύνη στο σύγχρονο περιβάλλον. 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η εξέταση περιπτώσεων εξυγίανσης ρυπασμένων, από επικίνδυνα απόβλητα, χώρων εντός των διοικητικών τους ορίων και η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που ακολούθησε, με τη συμμετοχή εκπροσώπων τόσο της Διοίκησης όσο και αρμόδιων επιστημονικών, τεχνικών, επαγγελματικών και περιβαλλοντικών φορέων.

Skip to content