Skip to content

Συμμετοχή της Δασικής Υπηρεσίας στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (Δ.Ε.Θ)

Σας γνωρίζουμε ότι το Δασαρχείο Θεσ/νίκης μετά τη μεταφορά της ζητούμενης πίστωσης από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, συμμετέχει και τη φετινή χρονιά στη Δ.Ε.Θ. με το δασικό περίπτερο.

Η παρουσίαση της Υπηρεσίας μας θα είναι ανανεωμένη και διαφορετική από τα προηγούμενα χρόνια.

Επιδίωξή μας είναι η ευαισθητοποίηση των επισκεπτών στα θέματα περιβάλλοντος, η επαφή με τη φύση και το δάσος, καθώς φέτος δημιουργούμε ένα δασύλλιο εντός του περιπτέρου μας, δίνοντας έμφαση και στο υδάτινο στοιχείο και αναδεικνύουμε τη προσφορά της Δασικής Υπηρεσίας στο κοινωνικό σύνολο.

Δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στην περιβαλλοντική εκπαίδευση ιδίως στους μικρούς μας επισκέπτες, προβάλλοντας σε θεματικές ενότητες με οπτικοακουστικό υλικό τις δραστηριότητες της δασικής υπηρεσίας καθώς και δασικά τοπία της περιοχής μας σε διαμορφωμένο χώρο εντός του περιπτέρου.

Οι εργασίες εκτελούνται από τη πλειοψηφία των υπαλλήλων της Υπηρεσίας μας, οι οποίοι εργάζονται πυρετωδώς και με ενθουσιασμό για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Το 95% της χορηγούμενης πίστωσης διατίθεται για την ενοικίαση του χώρου και το υπόλοιπο 5% για τη προμήθεια των απαιτούμενων υλικών. Όπως γίνεται κατανοητό, το ποθητό αποτέλεσμα θα οφείλεται αποκλειστικά στη προσωπική εργασία των υπαλλήλων μας.

Μετά τα παραπάνω, παρακαλούμε για την δημοσίευση του κειμένου στην ιστοσελίδα της Α.Δ.Μ.Θ, ώστε το Δασικό Περίπτερο να έχει τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα από κάθε άλλη χρονιά.

Η Αναπληρώτρια Δασάρχης Θεσσαλονίκης

Αγγελίδου Ελένη

Δασολόγος

Skip to content