Skip to content

Η Α.Δ.Μ-Θ. επενδύει στη Γνώση και στην Ασφάλεια!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης (Α.Δ.Μ-Θ.), πρωτοπόρος και ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα ασφάλειας και υγείας, έχει ήδη κινήσει τη διαδικασία για την προμήθεια δύο σύγχρονων Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών (ΑΕΑ) για ισάριθμα κτίρια που στεγάζονται οι Υπηρεσίες της στη Θεσσαλονίκη.

Η πρωτοβουλία του Γραμματέα της Α.Δ.Μ-Θ., Δρ. Ιωάννη Σάββα, η ένθερμη κινητοποίηση της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Τεχνικού Ελέγχου κας. Κρυσταλλένιας Γεωργιάδου και η θέληση μιας εθελόντριας εκπαιδεύτριας, υπαλλήλου του φορέα κας Στυλιανής Σαρρή, σε συνδυασμό με την άριστη συνεργασία όλων έφεραν το πρώτο αποτέλεσμα.

Το τριήμερο 29/11 – 01/12, είκοσι έξι (26) υπάλληλοι της Διεύθυνσης Τεχνικού Ελέγχου της Α.Δ.Μ-Θ. εκπαιδεύτηκαν σε θέματα Βασικής Υποστήριξης της Ζωής (BLS), με την αρωγή της εθελοντικής ομάδας διάσωσης «Ο.Φ.Κ.Α.Θ.». Η εκπαίδευση περιελάμβανε θεωρητική και πρακτική άσκηση για την απόκτηση των δεξιοτήτων.

Παρότι ευχή όλων είναι να μην χρειαστεί ποτέ, εντούτοις εάν παραστεί ανάγκη, 26 ανανήπτες – κρίκοι της αλυσίδας διάσωσης- μπορούν να συνδράμουν και να αντιμετωπίσουν το περιστατικό, διαθέτοντας τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Επιθυμία του Γραμματέα είναι, να συνεχιστούν οι εκπαιδεύσεις και η Α.Δ.Μ-Θ. να αποτελέσει την πρώτη κρατική δομή – παράδειγμα προς μίμηση – που θα διαθέτει Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή σε όλα της τα κτίρια και θα έχει εκπαιδεύσει το σύνολο των υπαλλήλων της.

 

Skip to content