Skip to content

Υλοποίηση Εσπερίδας της Δ/σης Πολιτικής Προστασίας με αφορμή τη «Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης διοργάνωσε και υλοποίησε, με μεγάλη επιτυχία, εσπερίδα της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας με αφορμή τη «Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού» την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023 στο Αμφιθέατρο του ΤΕΕ/ΤΚΜ με τη συμμετοχή πολλών Εθελοντικών Ομάδων.

Η εκδήλωση είχε ως βασικό στόχο την ανάδειξη του ρόλου των Εθελοντών στο  πλαίσιο ενεργειών ευαισθητοποίησης του κοινού από το έργο «Κοινή διακυβέρνηση και διαχείριση των κινδύνων πλημμύρας στη διασυνοριακή περιοχή Αξιού/Vardar» και ακρωνύμιο «FLOOD SHIELD»,  του Προγράμματος Interreg IPA CBC Greece – Republic of North Macedonia.

Πραγματοποιήθηκαν  ενδιαφέρουσες ομιλίες και παρουσιάσεις για την συνδρομή των Εθελοντικών Ομάδων σε δράσεις Πολιτικής Προστασίας, για την αξιοποίηση εξοπλισμού που έχει προμηθευτεί ο Φορέας μας από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα καθώς και την διερεύνηση δυνατότητας συνδιοργάνωσης με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος  προγραμμάτων Επιμόρφωσης- Πιστοποίησης Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας.

Η εκδήλωση έκλεισε με την Βράβευση των Εθελοντικών Ομάδων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για να συνδράμουν στις καταστροφικές φωτιές του Έβρου και της Ροδόπης το περασμένο καλοκαίρι.

Επισυνάπτεται to ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ που υλοποιήθηκε και φωτογραφικό υλικό από την Εκδήλωση.

Skip to content