Skip to content

Πρωτοπορία της Αποκεντρωμένη Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης / Σύγχρονες ψηφιακές Υπηρεσίες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης συνεχίζοντας την ψηφιακή της αναβάθμιση  και πρωτοπορώντας για άλλη μια φορά στον τομέα των σύγχρονων ψηφιακών υπηρεσιών, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά των email του φορέα μας στο Cloud της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με νέο domain name @m-t.gov.gr.

Η Διεύθυνση Πληροφορικής και Επικοινωνιών μετά από συντονισμένες ενέργειες αρχικά εξασφάλισε τις απαιτούμενες Microsoft Office365 E1 άδειες λογισμικού οι οποίες περιλαμβάνουν ένα ολοκληρωμένο πακέτο εφαρμογών, για όλους τους υπαλλήλους του φορέα, εντελώς δωρεάν, γεγονός που αποτελεί βέλτιστη πρακτική για δημόσιο φορέα. Στη συνέχεια προχώρησε στην υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου.

Σημαντικά είναι τα πλεονεκτήματα για τους χρήστες και τις υπηρεσίες του φορέα, με πιο χαρακτηριστικά τα εξής:

  • Πέντε επίπεδα ασφάλειας και παρακολούθησης για απαλλαγή από κακόβουλα μηνύματα και ιούς.
  • Πρόσβαση μέσω Outlook από όλες μας τις συσκευές με αυτόματο συγχρονισμό μηνυμάτων.
  • 50 GB Γραμματοκιβώτιο ανά χρήστη.
  • Δυνατότητα αποστολής και παραλαβής μεγάλου μεγέθους email.
  • Εγγυημένος χρόνος λειτουργίας 99,9%.
  • Προστασία Υπολογιστικού Νέφους από βλάβες υλικού και κινδύνους απώλειας δεδομένων.

Επιπρόσθετα οφέλη για τον φορέα αποτελούν η εξοικονόμηση πόρων και ο εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών.

                Οι Office365 E1 άδειες περιλαμβάνουν και Web εφαρμογές όπως το Outlook, οι οποίες είναι ενοποιημένες με υπηρεσίες Cloud, όπως το OneDrive και το MsTeams, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν περαιτέρω για τη μεγιστοποίηση της συνεργατικότητας εντός και εκτός του φορέα. Παράλληλα μας δίνουν τη δυνατότητα να παραμείνουμε συνδεδεμένοι από οπουδήποτε και οποιαδήποτε συσκευή.

                Όλα τα παραπάνω και το γεγονός ότι εξασφαλίστηκαν εντελώς δωρεάν αποτελούν μεγάλη επιτυχία της Διεύθυνσης Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Σε συνδυασμό με τα Ο365 Apps, ο κάθε συνάδερφος έχει πλέον αποκτήσει ολοκληρωμένες λύσεις γραφείου, αποθήκευσης και συνεργατικών εργαλείων.

Skip to content