Skip to content

Ηλεκτρονικός, ανοικτός, κάτω των ορίων, μειοδοτικός διαγωνισμός παροχής υπηρεσιών εκτέλεσης των αμετάκλητων πρωτοκόλλων κατεδάφισης (Π.Κ.) στις περιοχές Αγίας Τριάδας του Δήμου Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης και Ν. Μουδανιών του Δήμου Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής (Τεύχος Διακήρυξης αρ. 5/23)

Αντικείμενο της παρούσας σύμβασης είναι η εκτέλεση των αμετάκλητων Πρωτοκόλλων Κατεδάφισης (Π.Κ.) με αρ. 2800/24-09-15 και 07/07-02-22 αυθαίρετων κατασκευών και επεμβάσεων σε κοινόχρηστη ζώνη αιγιαλού και παραλίας στις περιοχές Αγίας Τριάδας του Δήμου Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης και Ν. Μουδανιών του Δήμου Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής, αντίστοιχα, σύμφωνα με τους όρους και τις προδιαγραφές του άρθρου 1.3 της Διακήρυξης και των ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΩΝ αυτής.

Η παροχή υπηρεσιών θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τους όρους που περιέχονται στα έγγραφα της σύμβασης, στην απόφαση κατακύρωσης και την προσφορά του Αναδόχου.

Πιο συγκεκριμένα, με την παρούσα ο Ανάδοχος αποδέχεται και αναλαμβάνει :

α) την παροχή υπηρεσιών εκτέλεσης των τελεσίδικων αποφάσεων – πρωτοκόλλων κατεδάφισης αυθαιρέτων κατασκευών και επεμβάσεων που βρίσκονται:

  1. ΠΚ 2800/24-09-15: σε κοινόχρηστη ζώνη αιγιαλού και παραλίας στην Αγία Τριάδα του Δήμου Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης, προϋπολογισμού 52.000,00 ευρώ άνευ ΦΠΑ 2. ΠΚ 07/07-02-22: εντός της θάλασσας, της κοινόχρηστης ζώνης αιγιαλού και της χερσαίας ζώνης λιμένα Ν. Μουδανιών Δήμου Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής, προϋπολογισμού 16.000,00 ευρώ άνευ ΦΠΑ και β) τη μεταφορά δια ξηράς και την ορθή διάθεση των Απόβλητων Εκσκαφών Κατεδαφίσεων Κατασκευών (ΑΕΚΚ) σε νομίμως υφιστάμενους, λειτουργούντες και κατάλληλα – ειδικά αδειοδοτημένους χώρους και με κατάλληλα, για το σκοπό αυτό, μεταφορικά μέσα καθώς και την πλήρη και κατάλληλη αποκατάσταση του περιβάλλοντος στην περιοχή εκτέλεσης εργασιών κατεδάφισης, με επαναφορά αυτού στην προ των επεμβάσεων κατάσταση, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις εκδοθείσες διοικητικές πράξεις για την απομάκρυνση των αυθαίρετων επεμβάσεων – κατασκευών από την, κατά περίπτωση, αρμόδια προς τούτο υπηρεσία.

Για τις ανωτέρω κατασκευές – επεμβάσεις έχουν εκδοθεί Αποφάσεις/Πρωτόκολλα Κατεδάφισης, άρσης και απομάκρυνσης αυθαίρετων κατασκευών και επεμβάσεων από την –κατά περίπτωση- αρμόδια για την καταγραφή Υπηρεσία (ΠΚ 2800/24-09-15: Τμήμα Αιγιαλού & Παραλίας της Περιφερειακής Δ/νσης Δημόσιας Περιουσίας Μακεδονίας – Θράκης και ΠΚ

07/07-02-22: Κτηματική Υπηρεσία Χαλκιδικής, αντίστοιχα) και κρίνεται επιτακτική η απομάκρυνσή τους διότι πρόκειται για δύο επικίνδυνα κτίρια που βρίσκονται εντός αστικών περιοχών με υψηλή επισκεψιμότητα.

Οι προς υλοποίηση διοικητικές πράξεις αποτελούν μία ενιαία Ομάδα ΠΚ με σκοπό την αποτελεσματικότερη και ενιαία διαχείριση του αντικειμένου, το οποίο εκ φύσης παρουσιάζει αυξημένες ιδιαιτερότητες και δυσκολίες στην υλοποίηση Στον παρόντα διαγωνισμό γίνονται δεκτές προσφορές, που υποβάλλονται για το σύνολο της Ομάδας ΠΚ.

Δεν γίνονται δεκτές και απορρίπτονται ως απαράδεκτες, προσφορές που υποβάλλονται για μέρος της Ομάδας.

Η σύμβαση θα εκτελεστεί κατά το έτος 2023 με έναρξη ισχύος από την υπογραφή του σχετικού συμφωνητικού και μέχρις εξαντλήσεως του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου ή σε κάθε περίπτωση έως τις 20/12/2023.

Αναλυτική περιγραφή του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου της σύμβασης δίδεται στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι,  της παρούσας διακήρυξης.

Η σύμβαση θα ανατεθεί με κριτήριο την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή), ήτοι βάσει του υψηλότερου μέσου όρου του ποσοστού έκπτωσης επί της προϋπολογισθείσας αξίας, όπως αυτός προκύπτει από την άθροιση των προσφερομένων ποσοστών έκπτωσης κάθε ενός εκ των πρωτοκόλλων κατεδάφισης και την διαίρεση του αθροίσματος δια του δυο.

Με την υποβολή προσφοράς τεκμαίρεται η εκ μέρους του προσφέροντος οικονομικού φορέα πλήρης γνώση και αποδοχή των όρων της διακήρυξης, των τεχνικών προδιαγραφών και των απαιτήσεων, που αφορούν στην παρούσα σύμβαση.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες κατατάσσονται στους ακόλουθους κωδικούς του Κοινού Λεξιλογίου δημοσίων συμβάσεων (CPV) : 90720000-0 – Προστασία του Περιβάλλοντος Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 68.000,00 € μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% % (εκτιμώμενη αξία συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ:

84.320,00 €, για τον Ειδικό Φορέα/Α.Λ.Ε. 999-01/3110189001 «Λοιπά έξοδα βελτίωσης γης».

Πληροφορίες: Ταχ. Δ/νση .: Καθ. Ρωσίδη 11, ΤΚ 54633 Θεσσαλονίκη, κα Χριστίνα Κοτσαπουϊκη, κα Ελένη Αβραμίδου, Τηλ : 2313- 309443, email: tpdy@damt.gov.gr, ckotsapouiki@damt.gov.gr

Skip to content