Skip to content

Επιτυχής Πραγματοποίηση της Ημερίδας Εξωστρέφειας της Α.Δ.Μ.Θ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα Εξωστρέφειας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης (Α.Δ.Μ.Θ.) με θέμα «Η συμβολή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης στην προώθηση της επιχειρηματικότητας και της οικονομικής ανάπτυξης» σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Α.Α.), παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη.

Στην κατάμεστη αίθουσα του αμφιθεάτρου του ΤΕΕ, την ημερίδα παρακολούθησαν πολιτικά στελέχη, πλήθος επιχειρηματικού κόσμου, αλλά και δημόσιοι υπάλληλοι. Εξίσου υψηλά ποσοστά συμμετοχής κατεγράφησαν και μέσω διαδικτυακής σύνδεσης.

Στόχος της δράσης αυτής ήταν να γνωρίσει το ευρύτερο κοινό το ρόλο και τις αρμοδιότητες της Α.Δ.Μ.Θ., σε ότι αφορά την ενίσχυση των ιδιωτικών πρωτοβουλιών και επενδύσεων στις περιοχές ευθύνης της και να ενισχυθεί το αίσθημα συνεργασίας με τους εμπλεκόμενους φορείς. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις επιχειρηματιών, οι οποίοι εξέθεσαν τις αρμοδιότητες εκείνες που αφορούν τον κλάδο τους ξεχωριστά αλλά και την έως τώρα εμπειρία τους από την αλληλεπίδραση με τις Υπηρεσίες μας.

Ο Γραμματέας της Α.Δ.Μ.Θ. Δρ. Ιωάννης Σάββας, παρουσίασε το φορέα και την αναγκαιότητα ύπαρξης του και εστίασε στις αρμοδιότητες εκείνες που απηχούν στον επιχειρηματικό κόσμο. Αναφέρθηκε στην προσπάθεια της Α.Δ.Μ.Θ. για την παροχή ορθών, ψηφιακών και ποιοτικών υπηρεσιών στις επιχειρήσεις, στην αλληλεπίδραση του φορέα με αυτές και αφού ευχαρίστησε για την παρουσία εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου στην ημερίδα, ζήτησε από αυτούς να καταθέσουν και προτάσεις βελτίωσης της λειτουργίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Οι παρεμβάσεις των εκπροσώπων των επιχειρήσεων φανέρωσαν την ήδη στέρεη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ επιχειρήσεων και Α.Δ.Μ.Θ., ενώ εξέφρασαν την έκπληξή τους για το γεγονός της διοργάνωσης μιας τέτοιας θεματικής ημερίδας από φορέα του Δημοσίου. Εντύπωση προκάλεσαν οι αναφορές όχι μόνο σε προσωπικές εμπειρίες αλλά και σε στοιχεία που καταδεικνύουν την αποτελεσματικότητα της Α.Δ.Μ.Θ.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, επεσήμανε τη στήριξη της Κυβέρνησης στο θεσμό των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και την απόφαση για μελλοντική ενίσχυσή τους. Δήλωσε την ικανοποίησή του από τη σχέση αλληλεπίδρασης μεταξύ Α.Δ.Μ.Θ. και επιχειρήσεων, εξήρε το έργο που επιτελείται στην Α.Δ.Μ.Θ. από τα στελέχη της και αναφέρθηκε στους γενικότερους στόχους και τα επιτεύγματα της Κυβέρνησης στο χώρο της Δημόσιας Διοίκησης.

Η Πρόεδρος του Ε.Κ.Δ.Δ.Α. Δρ Εύη Δραμαλιώτη, αναφέρθηκε στη μέχρι τώρα άριστη συνεργασία με την Α.Δ.Μ.Θ., στο πλαίσιο του ισχύοντος Πρωτοκόλλου Συνεργασίας και ειδικότερα στην ανίχνευση των εκπαιδευτικών αναγκών του προσωπικού της Α.Δ.Μ.Θ. και στην από κοινού εκπόνηση ερευνών για την ικανοποίηση των επιχειρήσεων, με σκοπό την προώθηση της επιχειρηματικότητας και της οικονομικής ανάπτυξης. 

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης προτίθεται να συνεχίσει τις δράσεις εξωστρέφειας και επικοινωνίας με τον επιχειρηματικό κόσμο.

 

Skip to content