Skip to content

Υπογραφή Μνημονίου συνεργασίας της Α.Δ.Μ-Θ. και του Κέντρου Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 31 Ιανουαρίου 2023, ο Γραμματέας της Α.Δ.Μ-Θ Δρ. Ιωάννης Σάββας, υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τη Διευθύντρια του Κέντρου Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου (ΚΔΕΟΔ) κα. Χριστίνα Δεληγιάννη –Δημητράκου. 

Βασική αποστολή του ΚΔΕΟΔ είναι η προαγωγή της βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας και η διάδοση της γνώσης όλων των πεδίων του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ως εντεταλμένος φορέας προγραμμάτων Διδυμοποίησης, έχει αναλάβει σχετικό πρόγραμμα στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας με σκοπό την παροχή εμπειρογνωμοσύνης και νομικών πληροφοριών στους θεσμικούς φορείς της, για την αποτελεσματική εφαρμογή της Περιβαλλοντικής νομοθεσίας της Ε.Ε. στην Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας στον τομέα των βιομηχανικών ρύπων.

Η εφαρμογή της Περιβαλλοντικής πολιτικής στην Ελλάδα είναι άκρως συνυφασμένη με τις κύριες αρμοδιότητες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης. Μέσα από αυτή τη συνεργασία προβλέπεται να μεταφερθεί και να αξιοποιηθεί η πολύχρονη εμπειρία και τεχνογνωσία των στελεχών της Α.Δ.Μ-Θ συμβάλλοντας στην επιτυχή έκβαση του ανωτέρω προγράμματος και στην ενίσχυση των δεσμών με άλλους φορείς δημοσίου συμφέροντος.

 

Skip to content