Skip to content

Ολοκληρώθηκε η σύνταξη νέου Σχεδίου Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών από την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Α.Δ.Μ.Θ.

 

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στην αντιμετώπιση Έκτακτων Αναγκών, έχει ήδη συντάξει και εγκρίνει, μέσω της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας, τα σχέδια που αφορούν στην αντιμετώπιση σεισμών (Εγκέλαδος), δασικών πυρκαγιών (Ιόλαος) και πλημμυρών (Δάρδανος).

Στην παρούσα φάση έχει ολοκληρώσει και τη σύνταξη του σχεδίου αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών εξαιτίας ατυχημάτων κατά την οδική και σιδηροδρομική μεταφορά επικίνδυνων εμπορευμάτων.

Με το Γενικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών εξαιτίας Ατυχημάτων κατά την Οδική και Σιδηροδρομική Μεταφορά Επικινδύνων Εμπορευμάτων (1η έκδοση) επιδιώκεται η άμεση και συντονισμένη ανταπόκριση των εμπλεκόμενων φορέων σε Κεντρικό, Περιφερειακό και Τοπικό επίπεδο για την υποστήριξη του έργου του Πυροσβεστικού Σώματος στην καταστολή των ατυχημάτων αυτών καθώς και την αποτελεσματική αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών και την άμεση διαχείριση των συνεπειών που προκύπτουν. Προϋπόθεση φυσικά για την επίτευξη του σκοπού αυτού είναι η συνέργεια και η διαλειτουργικότητα των αναφερόμενων εμπλεκόμενων Φορέων, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

 

Skip to content