Skip to content

Πραγματοποίηση νέων συμβάσεων μυδοκαλλιέργειας από τον Συντονιστή Α.Δ.Μ.Θ.

  Την Τρίτη 16/2/2021 η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης, δια του νομίμου εκπροσώπου της Συντονιστή Δρ. Ιωάννη Σάββα, προέβη στην υπογραφή δύο συμβάσεων υδατοκαλλιέργειας, με την πρώτη να αφορά την αναμίσθωση θαλάσσιας έκτασης 15 στρ. και την δεύτερη την αλλαγή φορέα και αναμίσθωση θαλάσσιας έκτασης 15 στρ. στη θαλάσσια περιοχή Χαλάστρας ΠΕ Θεσσαλονίκης.  Σκοπός της σύναψης των ανωτέρω συμβάσεων η συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας των δυο πλωτών μονάδων μυδοκαλλιέργειας, στο πλαίσιο της έμπρακτης στήριξης και περαιτέρω ανάπτυξης της οστρακοκαλλιέργειας που αποτελεί έναν από τους πιο δυναμικούς τομείς της πρωτογενούς παραγωγής στην χώρα μας. 

  Οι συμβάσεις αυτές έρχονται να προστεθούν στο σύνολο των τριών προηγούμενων που υπογράφηκαν ήδη από τις αρχές του 2021. Κατά την διάρκεια του 2020 η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης, πραγματοποίησε την σύναψη δεκατριών (13) συνολικά συμβάσεων υδατοκαλλιέργειας, που αφορούσαν είτε σε νέες μισθώσεις, είτε σε αλλαγή φορέα ή και μετεγκατάστασης, συμβάλλοντας σημαντικά στην λειτουργία επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στην περιοχή ευθύνης της.

  Πιο αναλυτικά:

  • Μία (1) Σύμβαση νέας μίσθωσης στην Π.Ε. Σερρών
  • Επτά (7) Συμβάσεις αναμίσθωσης εκ των οποίων δυο (2) στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, τρεις (3) στην Π.Ε. Πιερίας, μια (1) στην Π.Ε. Ημαθίας και μια (1) στην Π.Ε. Χαλκιδικής.
  • Τρεις (3) Συμβάσεις αλλαγής φορέα ή τροποποιήσεις εκ των οποίων δυο (2) στην Π.Ε. Πιερίας και μια (1) στην Π.Ε. Χαλκιδικής
  • Δυο (2) Συμβάσεις μετεγκατάστασης στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

Skip to content