Skip to content

Διαδικτυακή Κοπή Πίτας 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Κοπή Πίτας της Α.Δ.Μ-Θ., με προσκεκλημένους τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα. Ο Συντονιστής Α.Δ.Μ-Θ., με βάση τις νέες συνθήκες και τις πιέσεις που ασκούν οι εξαγγελίες των κυβερνητικών εκπροσώπων για το μέλλον των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες των συναδέλφων, ανέλαβε την πρωτοβουλία να καλέσει τον Υπουργό Εσωτερικών στην κοπή πίτας για το 2022, προκειμένου να δώσει απαντήσεις σε καίρια ζητήματα που τους απασχολούν.

Την εκδήλωση είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σε απευθείας μετάδοση όλοι οι εργαζόμενοι του φορέα, μέσω της ιστοσελίδας και της Σελίδας του οργανισμού στο facebook.

Ο Υπουργός Εσωτερικών έφτασε στα γραφεία της έδρας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στις 11 π.μ. προκειμένου να πραγματοποιηθεί, προ της εκδήλωσης, σύσκεψη με το Συντονιστή κ. Ιωάννη Σάββα, με αφορμή το κυβερνητικό σχέδιο και τις αλλαγές που αφορούν το θεσμό των Α.Δ.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης και πριν την έναρξη της διαδικτυακής εκδήλωσης, ο Υπουργός Εσωτερικών και ο Συντονιστής προέβησαν αμφότεροι σε δηλώσεις. Από την πλευρά του ο κ. Βορίδης τόνισε τη χαρά και την τιμή να συμμετέχει στην Κοπή Πίτας των υπαλλήλων της Α.Δ.Μ-Θ., θεωρώντας ότι «Είναι και αυτό ένα βήμα για να επανέλθουμε το ταχύτερο δυνατό προς την κανονικότητα. Κάθε φορά η επίσκεψη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση μας δίνει τη δυνατότητα να θέσουμε μια σειρά ζητημάτων αποτελεσματικότερου συντονισμού των διαφόρων επιπέδων της διοίκησης. Η συζήτηση για τη λεγόμενη πολυεπίπεδη διακυβέρνηση του Κράτους είναι πάντα επίκαιρη και αναδεικνύονται και με αφορμή μια σειρά ζητημάτων, παρεμβάσεις, τις οποίες χρειάζεται να κάνουμε για να αποκαταστήσουμε την αποτελεσματικότητα. Είχα τη χαρά να τα συζητήσω όλα αυτά με το Συντονιστή, θα τα συζητήσουμε προφανώς και σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο, είναι μια παρέμβαση ειδικά για τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και έχουμε δεσμευτεί ότι θα το κάνουμε και παρότι μέσα στο πρόγραμμα, η ολοκλήρωση της παρεμβάσεως αυτής στο Σχέδιο Δράσης εκτείνεται έως το 4ο τρίμηνο του 2022, εγώ ευελπιστώ η πρώτη μας νομοθετική παρέμβαση να εκδηλωθεί μέσα στο 1ο τρίμηνο του έτους και εν συνεχεία βήμα-βήμα να δούμε πως θα εξελίξουμε την κατάσταση. Εν αναμονή λοιπόν των οριστικών αποφάσεών μας για το πώς θα προχωρήσουμε σε ότι αφορά τις Α.Δ. και το πώς θα καταστήσουμε αποτελεσματικότερο το συντονισμό των διαφόρων επιπέδων, εγώ θέλω να ευχηθώ σε όλους Καλή Χρονιά, είναι βέβαιο ότι για τις Αποκεντρωμένες θα είναι μια ενδιαφέρουσα και κρίσιμη χρονιά και στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ανακοινώσουμε τις οριστικές μας αποφάσεις».

Σε δηλώσεις προχώρησε και ο κ. Ιωάννης Σάββας λέγοντας «Σήμερα είναι μια ιδιαίτερα ευχάριστη μέρα, διότι ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Βορίδης μας κάνει την τιμή να παρίσταται μαζί με τον Υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, στην κοπή της πίτας για το 2022. Για εμάς είναι πάντα χαρά να συνεργαζόμαστε με τον Υπουργό και νομίζω ότι σήμερα θα είναι μια ιδιαίτερη μέρα και για τους συναδέλφους, καθώς θα μπορούν σε απευθείας μετάδοση να παρακολουθήσουν και την κοπή της πίτας και τις δηλώσεις του Υπουργού που θα αφορούν τις Α.Δ.».

Την πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροποπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβας και ο Συντονιστής πήρε το λόγο για να χαιρετίσει διαδικτυακά όλους τους υπαλλήλους της Α.Δ.Μ-Θ. και να ξεκινήσει η διαδικασία. Στη συνέχεια ο κ. Βορίδης απευθύνθηκε στους συναδέλφους λέγοντας «Βρισκόμαστε σε ένα στάδιο συζητήσεων το οποίο και θα καταλήξει, το σχέδιο για την υλοποίηση στόχων είναι το 4ο τρίμηνο του 2022, δική μου φιλοδοξία είναι να το φέρουμε πολύ νωρίτερα και ήδη μέσα στο 1ο τρίμηνο. Οπότε στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, αφενός θα έχουμε λάβει τις οριστικές μας αποφάσεις για την κατεύθυνση στην οποία θα κινηθούμε με τις Α.Δ. και όταν λέω το αμέσως επόμενο διάστημα εννοώ ίσως και την επόμενη βδομάδα, αφετέρου θα πρέπει να ετοιμάσουμε τις κατάλληλες νομοθετικές παρεμβάσεις ώστε να λειτουργήσουμε αποτελεσματικά στην κατεύθυνση που θέλουμε και να εφαρμόσουμε αυτές τις πολιτικές. Θέλω να ευχηθώ Καλή Χρονιά, θα είναι μια ενδιαφέρουσα χρονιά και θέλω να πω σε όλους του συμμετέχοντες ότι εκτιμάμε την προσπάθεια που καταβάλλετε όλοι συνολικά, να ξέρετε ότι σκεφτόμαστε πολύ για εσάς, ότι σας έχουμε στο μυαλό μας και είστε μέσα στο κέντρο της δουλειάς που κάνουμε και πως ποτέ δεν προχωράμε σε μια απόφαση χωρίς να λάβουμε υπόψη τους εργαζόμενους και την προσπάθεια που καταβάλλουν. Ευχαριστώ για την πρόσκληση».

Τυχερή αναδείχτηκε η Διεύθυνση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Συντονιστής ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτή τη γιορτή, τους εκλεκτούς προσκεκλημένους που μας τίμησαν με την παρουσία τους, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τη Διεύθυνση Πληροφορικής & Επικοινωνιών Α.Δ.Μ-Θ. για την οργάνωση και το άριστο αποτέλεσμα της εξ’ αποστάσεως διαδικασίας.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ 2022

Skip to content