Skip to content

Διενέργεια προληπτικών ελέγχων στους υπαλλήλους από την Α.Δ.Μ.Θ.

   Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης αντιλαμβανόμενη πλήρως την κατάσταση των ημερών λόγω της πανδημίας και την εκτεταμένη διασπορά των κρουσμάτων COVID-19 σε όλη τη χώρα, πραγματοποίησε μέτρα προληπτικών ελέγχων των υπαλλήλων της με Rapid tests ανά τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να προφυλάξει τους εργαζομένους της και ταυτόχρονα να διασφαλίσει την όσο το δυνατό εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών της, συμβάλλοντας έτσι στον περιορισμό της μετάδοσής του ιού.

   Με μέριμνα της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας και σε συνεργασία με τους γιατρούς της Α.Δ.Μ.Θ. και του ΕΟΔΥ, μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί περισσότερα από 500 Rapid tests αντιγόνου COVID-19 σε υπαλλήλους του φορέα που διαμένουν εντός του Νομού Θεσσαλονίκης, επιτυγχάνοντας με τον τρόπο αυτό την ασφάλεια στους χώρους εργασίας τόσο για τους υπαλλήλους όσο και για το κοινό των πολιτών.

  Η παρακολούθηση της υγείας των εργαζομένων θα συνεχίσει να αποτελεί προτεραιότητα για την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μ-Θ και θα δίνεται η δυνατότητα σε όσους υπαλλήλους το επιθυμούν να υποβάλλονται σε προληπτικό έλεγχο με Rapid test αντιγόνου COVID-19, προκειμένου να  υπάρξει άμεση ανταπόκριση σε πιθανά ύποπτα κρούσματα και να ανακοπεί η περαιτέρω μετάδοση της νόσου.  

  Σε αυτή τη φάση της πανδημίας προτείνεται η διεξαγωγή των Rapid tests για την ταχεία ανίχνευση θετικών κρουσμάτων, ιδίως σε ασυμπτωματικούς φορείς.

 

Skip to content