Skip to content

Επιτυχής ολοκλήρωση έργου αναδάσωσης από την Διεύθυνση Αναδασώσεων Κεντρικής Μακεδονίας

 Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε επιτυχώς τον Ιανουάριο έργο αναδάσωσης στην δασική θέση “Χ.Υ.Τ.Α. Μαυροράχης” στον Δήμο Λαγκαδά υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο των δράσεων περιβαλλοντικού ισοζυγίου. Πιο συγκεκριμένα η Διεύθυνση προχώρησε στην εκπόνηση μελέτης και υλοποίησης έργου για την αναδάσωση τμήματος 170 στρ. με τη φύτευση 37.500 δενδρυλλίων, πλατύφυλλων και κωνοφόρων, μετά την καταστροφή του από πυρκαγιά και εφόσον δεν παρουσίαζε δείγματα φυσικής αναγέννησης. 

  Πραγματοποιήθηκαν εργασίες προπαρασκευής, φύτευσης και συντήρησης του εδάφους (αποτύπωση των σταδίων κατά σειρά στις φωτογραφίες που ακολουθούν), προμήθειας και τοποθέτησης δύο δεξαμενών ύδατος. Στόχος του έργου, πέραν της αποκαταστάσεως του δασικού πλούτου και της οικολογικής και αισθητικής αναβάθμισης, ήταν και η προστασία των γύρω περιοχών από πλημμύρες κατά τις περιόδους έντονων βροχοπτώσεων.

  Το φυτευτικό υλικό προήλθε από το δασικό φυτώριο Λαγκαδά, η παραγωγή του οποίου για την περίοδο 2020-2021 ανήλθε σε 312.000 δασικά δενδρύλλια, με σκοπό την χρησιμοποίησή του για αναδασώσεις κυρίως της Κεντρικής Μακεδονίας.

Skip to content