Skip to content

Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης της εμφάνισης του κορωνοϊού

Με την ανακοίνωση της 15/03/2020 ενημερωθήκατε, όπως και όλοι οι υπάλληλοι της ΑΔΜΘ για την ύπαρξη κρούσματος σε Υπηρεσίες της ΠΚΜ και για τα μέτρα που ελήφθησαν άμεσα. Τα μέτρα αυτά επεκτάθηκαν με το έγγραφο του Συντονιστή της 16/03/2020, με το οποίο δίνοντα πολύ συγκεκριμένες οδηγίες σύμφωνα με τις ως άνω σχετικές ΠΝΠ και εγκυκλίους και ζητούνταν από όλους και κυρίως από τους προϊσταμένους των οργανικών μονάδων της ΑΔΜΘ, η πιστή εφαρμογή όλων των μέτρων, χωρίς παρέκκλιση.

Παράλληλα, είχαμε δηλώσει πως η ορθή τήρηση των μέτρων θα παρακολουθείται, ενώ θα λαμβάνονται και νέες πρωτοβουλίες/μέτρα.

Στο πλαίσιο αυτό καλείστε να μας ενημερώσετε για τα παρακάτω :

1. Εάν τηρούνται στις Υπηρεσίες σας τα μέτρα τα οποία έχουν θεσπιστεί από το Συντονιστή σύμφωνα με τις ως άνω σχετικές ΠΝΠ και εγκυκλίους.
2. Εάν υπάρχουν προβλήματα στην εφαρμογή αυτών και
3. Για οποιοδήποτε άλλο ζήτημα έχει ανακύψει, σχετικά με τα εν λόγω μέτρα

Εφιστούμε την προσοχή σας ότι, σύμφωνα με την αριθμ. πρωτ. ΔΙΔΑΔ/Φ.64/315/οικ.8030/18.03.2020 (ΦΕΚ928/Β΄/18.03.2020) Κ.Υ.Α., αποφασίστηκε η επέκταση της διευκόλυνσης ειδικής άδειας και σε άλλες ομάδες ευπαθείς /αυξημένου κινδύνου για σοβαρή λοίμωξη COVID 19 :

1. Άτομα με βαριά καρδιοπάθεια
2. Άτομα με βαριά πνευμονοπάθεια
3. Άτομα με αρρύθμιστο σακχαρώδη διαβήτη
4. Καρκινοπαθείς υπό ενεργό ακτινοθεραπεία ή ανοσοθεραπεία

Επιπρόσθετα, σας επισυνάπτουμε ενημέρωση σχετική με την εφαρμογή τηλεδιάσκεψης epresence.gov.gr με την οποία δίνεται η δυνατότητα συνεδρίασης συλλογικών οργάνων και ομάδων εργασίας, άτυπων και τυπικών του Φορέα.

Επιπλέον σας ενημερώνουμε ότι, η Δ/νση Πληροφορικής και Επικοινωνιών του φορέα μας, έχει επεξεργασθεί οδηγίες εγκατάστασης και παραμετροποίησης εφαρμογής απομακρυσμένης πρόσβασης στους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές των υπαλλήλων. Σύμφωνα με την εφαρμογή αυτή καθίσταται δυνατή η σύγχρονη τηλεργασία.

Για τις περιπτώσεις που θεωρείται ότι είναι αναγκαία και ωφέλιμη η σύγχρονη τηλεργασία παρακαλούμε τους Προϊσταμένους των Υπηρεσιών μας, να επικοινωνήσουν με τη Δ/νση Πληροφορικής και Επικοινωνιών, ώστε να λάβουν τις αναγκαίες οδηγίες και να τις διαθέσουν στους υπαλλήλους- χρήστες τους.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε άλλη διευκρίνιση.

Ο Συντονιστής     

Δρ. Ιωάννης Κ. Σάββας

Συνημμέννα:

Skip to content