Skip to content

Έγκριση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) της 2ης Αναθεώρησης του Σχεδίου Διαχείρισης των Λεκανών Απορροής Ποταμών του Υδατικού Διαμερίσματος Κεντρικής Μακεδονίας (EL10).

Στα πλαίσια της 2ης Αναθεώρησης των Σχεδίων Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών εγκρίθηκε η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για το Υδατικό Διαμέρισμα Κεντρικής Μακεδονίας (EL10) με την υπ’αριθμ. πρωτ. ΥΠΕΝ/ΔΙΠΑ/106379/6990/22-03-2024 Απόφαση Προίσταμένου Γενικής Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Πολιτικής του ΥΠΕΝ.

Το σύνολο του Υδατικού Διαμερίσματος υπάγεται διοικητικά στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Εντός των ορίων του βρίσκεταιτο σύνολο της έκτασης των Περιφερειακών Ενοτήτων (Π.Ε.) Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης, το μεγαλύτερο μέρος της Π.Ε. Κιλκίς, σημαντικό τμήμα των Π.Ε. Πέλλας και Ημαθίας, το σύνολο του Άγιου Όρους και πολύ μικρό τμήμα της Π.Ε. Σερρών.

Σκοπός του ΣΔΛΑΠ είναι να εκπληρωθούν για το ΥΔ Κεντρικής Μακεδονίας οι στόχοι της ΟΠΥ, η οποία αποσκοπεί στην διατήρηση και προστασία της ποσότητας και ποιότητας όλων των  υδατικών σωμάτων και τη βιώσιμη διαχείριση των υδατικών πόρων.

 – Απόφαση Έγκρισης ΣΜΠΕ της 2ης Αναθεώρησης του Σχεδίου Διαχείρισης των Λεκανών Απορροής Ποταμών του Υδατικού Διαμερίσματος Κεντρικής Μακεδονίας

Skip to content