Skip to content

Εκπαιδευτικά Σεμινάρια Ζωής

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης προέβη ήδη στην προμήθεια δύο σύγχρονων Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών (ΑΕΑ). Συνεχίζοντας τις δράσεις εκπαίδευσης του προσωπικού της στις τεχνικές Βασικής Υποστήριξης Ζωής, μετά το σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο για τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Τεχνικού Ελέγχου, την Τετάρτη 24/1/2024 με πρωτοβουλία των γιατρών δημόσιας υγείας της ΑΔΜ-Θ και σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ, έλαβε χώρα η δεύτερη εκπαιδευτική δράση με τη συμμετοχή υπαλλήλων των υπηρεσιών που στεγάζονται στο κεντρικό κτίριο (Καθ. Ρωσσίδη 11).

Κατά τη διάρκεια της δράσης έγινε επίδειξη της ορθής χρήσης του απινιδωτή και της τεχνικής ΚΑΡΠΑ (Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης), με πρακτική άσκηση των υπαλλήλων που συμμετείχαν.

Καθώς η έγκαιρη αναζωογόνηση και απινίδωση μπορούν να αυξήσουν τις πιθανότητες επιβίωσης σε περίπτωση καρδιακής ανακοπής σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50%, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης θα συνεχίσει τα εκπαιδευτικά σεμινάρια, με στόχο την εκπαίδευση του συνόλου του προσωπικού της και την ευχή, φυσικά, να μη χρειαστεί να εφαρμόσουν στην πράξη τις γνώσεις αυτές.

Skip to content