Skip to content

Συμμετοχή του Συντονιστή Α.Δ.Μ-Θ στις εργασίες του 2ου Φόρουμ Ακεραιότητας που διοργάνωσε η ΕΑΔ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Συντονιστής Α.Δ.Μ-Θ  Δρ. Ιωάννης Σάββας, με ιδιαίτερη χαρά δέχθηκε την πρόταση και συμμετείχε στις  διεργασίες του 2ου Φόρουμ Ακεραιότητας που διοργάνωσε η Ε.Α.Δ  με κύριο θέμα: «Ακεραιότητα, Λογοδοσία και Διαφάνεια στα Ανώτερα Στελέχη της Κυβέρνησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Ο Συντονιστής  κατέθεσε τις απόψεις του κατά την 3η θεματική ενότητα του Φόρουμ με τίτλο: «Σύγκρουση Συμφερόντων, Τοπική Αυτοδιοίκηση & Θεσμός Συμβούλου Ακεραιότητας» και αναφέρθηκε στους τρόπους  με τους οποίους  μπορεί ο Κώδικας Συμπεριφοράς Αιρετών Οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ο νεοσύστατος θεσμός του Συμβούλου Ακεραιότητας να λειτουργήσουν υποστηρικτικά, ως κείμενο του «ήπιου δικαίου», σε όλες τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες για την ουσιαστική αναβάθμιση της λειτουργίας της Αυτοδιοίκησης, με κύριο σκοπό την πρόληψη και τη δραστική αντιμετώπιση των φαινομένων αδιαφάνειας, διαφθοράς και κακοδιοίκησης. Επεσήμανε δε πως αυτές οι πρωτοβουλίες θα πρέπει να συνδυαστούν με δράσεις κατάρτισης και εκπαίδευσης των Αιρετών.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε στο κλείσιμο της εισήγησης του « …ο έλεγχος νομιμότητας προβλέπεται συνταγματικά. Ας παλέψουμε να το κάνουμε όλοι καλύτερα, ας παλέψουμε να χρησιμοποιήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τα δύο χρήσιμα αυτά εργαλεία μαζί με την εκπαίδευση των Αιρετών  ώστε να μπορέσουμε να παράγουμε πιο «υγιείς» αποφάσεις».

Skip to content