Skip to content

Δήλωση προσβασιμότητας ιστοτόπου Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

ΤΜΗΜΑ 1

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης δεσμεύεται να καθιστά τον οικείο ιστότοπο www.m-t.gov.gr προσβάσιμο, σύμφωνα με τις προβλέψεις του ν. 4727/2020 (ΦΕΚ 184 Α’ 23-09-2020), Κεφάλαιο Η’ «Ψηφιακή προσβασιμότητα (Ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας (ΕΕ) 2016/2102 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 26ης Οκτωβρίου 2016, για την προσβασιμότητα των ιστοτόπων και των εφαρμογών για φορητές συσκευές των Οργανισμών του δημοσίου τομέα)», όπως ισχύει.

Η παρούσα δήλωση προσβασιμότητας εφαρμόζεται στον ιστότοπο www.m-t.gov.gr

Κατάσταση συμμόρφωσης

Ο παρών ιστότοπος www.m-t.gov.gr συνάδει πλήρως με τις προβλέψεις του Κεφ. Η΄ «Ψηφιακή Προσβασιμότητα» του Ν. 4727/2020, τηρώντας τις αρχές προσβασιμότητας του άρθρου 39 του Ν. 4727/2020, στις οποίες περιλαμβάνονται οι επιμέρους αρχές της αντιληπτικότητας, της χρηστικότητας, της κατανοησιμότητας και της στιβαρότητας.

Κατάρτιση της παρούσας δήλωσης προσβασιμότητας

Η παρούσα δήλωση καταρτίστηκε την 08-02-2022.

Η πραγματική αξιολόγηση της συμμόρφωσης του ιστοτόπου προς τις απαιτήσεις της Οδηγίας (ΕΕ) 2016/2102 πραγματοποιήθηκε με αυτοαξιολόγηση διενεργηθείσα από τον οργανισμό του δημόσιου τομέα.

Τελευταία αναθεώρηση της δήλωσης στις 02-06-2023.

Υποβολή παρατηρήσεων και στοιχεία επικοινωνίας

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο εδάφιο β, παρ. 4, άρθρ. 42 του Ν. 4727/2020, στην παρούσα Δήλωση Προσβασιμότητας παρατίθεται η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου dpe@m-t.gov.gr, μέσω της οποίας κάθε ενδιαφερόμενος/η μπορεί να υποβάλλει παρατηρήσεις για τυχόν ζητήματα προσβασιμότητας που εντοπίζονται στον ιστότοπο (άρθρο 45 Ν.4727/2020), να ενημερώνει την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης για τυχόν αδυναμία του ιστοτόπου, ώστε να συμμορφώνεται προς τις απαιτήσεις προσβασιμότητας και να ζητεί τις πληροφορίες που ελλείπουν, σύμφωνα με τα άρθρα 37 § 3 και 40 του Ν. 4727/2020.

Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης τα ανωτέρω υποβάλλονται με σχετική αίτηση του ενδιαφερομένου, η οποία αποστέλλεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου dpe@m-t.gov.gr ή εγγράφως στην ταχυδρομική διεύθυνση Καθ.Ρωσσίδη 11 – ΤΚ: 54655 – ΤΘ: 54008.

Αρμόδια Υπηρεσία για θέματα προσβασιμότητας και για τη διεκπεραίωση αιτημάτων που υποβάλλονται μέσω του μηχανισμού υποβολής παρατηρήσεων είναι η Διεύθυνση Πληροφορικής και Επικοινωνιών με e-mail: dpe@m-t.gov.gr

Διαδικασία εκτέλεσης

Η αρμόδια διεύθυνση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης απαντά στον ενδιαφερόμενο με πρόσφορο τρόπο (κατά προτίμηση στο δηλωμένο ηλεκτρονικό ταχυδρομείου του ενδιαφερόμενου).

Σε περίπτωσης μη ικανοποιητικής απάντησης στην ενημέρωση ή στα αιτήματα του άρθρου 45 του Ν.4727/2020 «Υποβολή παρατηρήσεων, αιτημάτων για παροχή πληροφοριών και αναφορών», ο ενδιαφερόμενος δύναται να επικοινωνήσει με τον Συνήγορο του Πολίτη (https://www.synigoros.gr), χρησιμοποιώντας την ακόλουθη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας: press@synigoros.gr.

ΤΜΗΜΑ 2

Ενεργοποίηση του Μενού Προσβασιμότητας

Το μενού προσβασιμότητας του ιστοτόπου www.m-t.gov.gr μπορεί να ενεργοποιηθεί κάνοντας κλικ στο εικονίδιο του μενού προσβασιμότητας που εμφανίζεται στα δεξιά της σελίδας.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης συνεχίζει τις προσπάθειές της ώστε να βελτιώνει συνεχώς την προσβασιμότητα του ιστοτόπου της, με την πεποίθηση ότι είναι συλλογική ηθική υποχρέωση να διευκολύνεται η προσβάσιμη και απρόσκοπτη χρήση και για όσους έχουν αναπηρία.

Σε μια συνεχή προσπάθεια για διαρκή βελτίωση και αποκατάσταση προβλημάτων προσβασιμότητας, σαρώνουμε τακτικά το www.m-t.gov.gr για να εντοπίσουμε και να διορθώσουμε κάθε πιθανό εμπόδιο προσβασιμότητας στον ιστότοπο. Παρά τις προσπάθειές μας να κάνουμε όλες τις σελίδες και το περιεχόμενο στο www.m-t.gov.gr πλήρως προσβάσιμο, κάποιο περιεχόμενο ενδέχεται να μην έχει ακόμη προσαρμοστεί πλήρως στα αυστηρότερα πρότυπα προσβασιμότητας, κατεύθυνση προς την οποία εργαζόμαστε αδιάλειπτα.

Skip to content