Skip to content

Επίσημη έναρξη των Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων του διακρατικού έργου “FLOODGUARD” στην Καβάλα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021, ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης Δρ. Ιωάννης Σάββας, κήρυξε την επίσημη έναρξη των έξι κύκλων εκπαιδευτικών σεμιναρίων/workshops με θέμα «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Κινδύνων Πλημμύρας – Άμεσες ενέργειες σε περίπτωση πλημμυρών, σε παραποτάμιες περιοχές» που διοργάνωσε και υλοποιεί η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Α.Δ.Μ-Θ, στο πλαίσιο των δράσεων του διασυνοριακού προγράμματος FLOODGUARD ΕΛΛΑΔΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 201-2020, στην πόλη της Καβάλας (Ξενοδοχείο LUCY).

Κατά το χαιρετισμό του, ο Συντονιστής επεσήμανε τη στρατηγική αναγκαιότητα της Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας ως προς την αντιμετώπιση κοινών προβλημάτων και προκλήσεων στην διαχείριση των κινδύνων από πλημμυρικά φαινόμενα, συνεχώς επιδεινούμενα εξ αιτίας της κλιματικής αλλαγής, στη διασυνοριακή περιοχή με την γείτονα χώρα της Βουλγαρίας. Τα αναμενόμενα οφέλη, όπως τόνισε από τη δημιουργία ενός κοινού Ελληνο-Βουλγαρικού δικτύου επικοινωνίας θα έχουν πολυσήμαντο  και  πολλαπλασιαστικό αντίκτυπο τόσο σε περιβαλλοντικό όσο και σε κοινωνικοοικονομικό επίπεδο.

Ο Συντονιστής δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά την Προϊσταμένη της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της Α.Δ.Μ-Θ κα. Κρυσταλλένια Γεωργιάδου, όπως και όλη την ομάδα εργασίας που συστάθηκε για το έργο αυτό, για την άρτια οργάνωση και επιμέλεια των εκπαιδευτικών σεμιναρίων/workshops αλλά και του συνόλου  των δράσεων του προγράμματος.

Την τελετή έναρξης των εργασιών τίμησαν με τη παρουσία τους ο Δήμαρχος Καβάλας, κ.Θεόδωρος Μουριάδης, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό τονίζοντας τη σημαντικότητα του έργου για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και της αποτελεσματικότητας στη διαχείριση των πλημμύρων στην περιοχή, καθώς και οι κύριοι Δημήτριος Μίχας  και  Δημήτριος Μάος, εκπρόσωποι της Πρεσβείας της  Ελλάδος  στη Βουλγαρία και ο επίσημος σύνδεσμος έγκαιρης προειδοποιητικής ενημέρωσης  για θέματα πλημμύρων.

Τέλος την εκδήλωση χαιρέτισε online ο Συντονιστής της Κοινής Γραμματείας του Προγράμματος Συνεργασίας INTERREG VA ΕΛΛΑΔΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 2014-2020, κ. Δημήτριος Παπαθανασίου, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την αγαστή συνεργασία όλων των εταίρων  με την Κοινή Γραμματεία, η οποία αποτελεί τη βάση για την ομαλή πορεία υλοποίησης του έργου.

Skip to content