Skip to content

Ολοκλήρωση των έργων αναδάσωσης στο Δήμο Λαγκαδά από την Διεύθυνση Αναδασώσεων Κεντρικής Μακεδονίας Α.Δ.Μ-Θ

H Διεύθυνση Αναδασώσεων Κεντρικής Μακεδονίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, ολοκλήρωσε επιτυχώς τα έργα αναδάσωσης στη δασική θέση «Παλιοχώρι» Χρυσαυγής στο Δήμο Λαγκαδά Π.Ε. Θεσσαλονίκης, που αφορούν σε τρείς (3) όμορες εκτάσεις συνολικού εμβαδού 477,20 στρεμμάτων.

Στο πλαίσιο του έργου φυτεύτηκαν 92.094 δενδρύλλια κωνοφόρων (τραχεία, κυπαρίσσι) και πλατύφυλλων (αριά, δρύς χνοώδης, φράξος όρνος, πικροδάφνη, σπάρτο κ.α.) τα οποία παρήχθησαν στο δασικό φυτώριο Λαγκαδά της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Κεντρικής Μακεδονίας (Δ.Α.Κ.Μ.), η οποία ήταν και η επιβλέπουσα Υπηρεσία.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από την εταιρεία Διαδριατικός Αγωγός Αερίου – Trans Adriatic Pipline (TAP), η οποία ήταν υποχρεωμένη να αναδασώσει αντίστοιχη έκταση με αυτή που καταλαμβάνει (περιβαλλοντικό ισοζύγιο) και περατώθηκε τον Μάρτιο 2021.

Εντός του Ιουνίου στελέχη της εταιρείας Διαδρατικός Αγωγός Αερίου- Trans Adriatic Pipeline (TAP), παρουσία υπαλλήλων της Δ.Α.Κ.Μ. της Α.Δ.Μ-Θ και του αναδόχου του έργου πραγματοποίησαν επίσκεψη στην περιοχή, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε έλεγχος των έργων αναδάσωσης και διαπιστώθηκε η καλή εκτέλεσή του έργου.

Skip to content