Skip to content

Λειτουργία Πληροφοριακού Συστήματος Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων (ΣΗΔΕ) «ΙΡΙΔΑ» της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης

Σήμερα, Τρίτη 16/3/2021, η ΑΔΜΘ έθεσε σε πλήρη παραγωγική λειτουργία το Πληροφοριακό Σύστημα  Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων (ΣΗΔΕ) «ΙΡΙΔΑ».

Το σύστημα παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες πρωτοκόλλου, λήψης υπογραφών, ψηφιακής διακίνησης, διεκπεραίωσης, αρχειοθέτησης εγγράφων κ.λπ. αντικαθιστώντας με τον τρόπο αυτό την έντυπη εισερχόμενη και εξερχόμενη αλληλογραφία, εξυπηρετώντας την μετάβαση της ΑΔΜΘ  στην ψηφιακή εποχή.

Το «ΙΡΙΔΑ» αναπτύχθηκε από στελέχη του Κέντρου Μηχανογράφησης του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, προσαρμόστηκε στις ανάγκες της ΑΔΜΘ και αποτελεί ένα καινοτόμο, αποτελεσματικό, ασφαλές και διαφανές Πληροφοριακό Σύστημα, που αξιοποιείται με μηδενικό κόστος και από άλλους φορείς του Δημοσίου.

Με βάση τα ανωτέρω, ευχαριστούμε θερμά τα στελέχη του Γ.Ε.Α. και την ομάδα υποστήριξης του τμήματος Κυβερνοασφάλειας του ΥΠΕΣ και ιδιαίτερα τον Δρ. Κωνσταντίνο Ιωάννου, Προϊστάμενο του τμήματος,  καθώς και την Δ/νση Πληροφορικής & Επικοινωνιών της ΑΔΜΘ στην οποία  αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

Skip to content