Skip to content

Απομάκρυνση αυθαίρετων κατασκευών σε περιοχές των Νομών Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής

   Σήμερα Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021 μεταξύ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, εκπροσωπούμενης από τον Συντονιστή Δρ. Ιωάννη Σάββα και της ανάδοχης εταιρείας «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Α.Ε.Β.Τ.Τ.Ε.» εκπροσωπούμενης από τον κ. Θεοχάρη Χρηματόπουλο υπογράφηκε σύμβαση για την απομάκρυνση αυθαίρετων κατασκευών σε περιοχές των Νομών Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής.

  Η σύμβαση είναι διετούς διάρκειας και αφορά στην παροχή υπηρεσιών εκτέλεσης τελεσίδικων αποφάσεων – πρωτοκόλλων κατεδάφισης αυθαίρετων επεμβάσεων, περιφράξεων, κατασκευών, εγκαταστάσεων και κτισμάτων που βρίσκονται σε κοινόχρηστη ζώνη αιγιαλού και παραλίας, σε δάση, δασικές, αναδασωτέες εκτάσεις, εθνικό δρυμό καθώς και εντός πολεοδομικού ιστού, ρέματα ή άλλες περιβαλλοντικά ευαίσθητες ή προστατευόμενες περιοχές, τα οποία, σύμφωνα με τις λίστες των αρμόδιων Υπηρεσιών καταγραφής τους (Δασαρχεία, Κτηματικές Υπηρεσίες, ΥΔΟΜ) είναι άμεσα εκτελεστά καθώς έχουν καταστεί αμετάκλητα ή έχει συνταχθεί πρωτόκολλο παράδοσης και παραλαβής με το αρμόδιο δασαρχείο. [CPV:90720000-0 (Προστασία του Περιβάλλοντος)].

  Η ΑΔΜΘ υλοποιεί με αυτόν  τον τρόπο την δέσμευση στην πολιτική  ηγεσία  για πραγματοποίηση των κατεδαφίσεων. Για την ολοκλήρωση του έργου των κατεδαφίσεων θα απαιτηθούν επιπλέον πιστώσεις, καθώς αυτές καλύπτουν ένα μέρος των αναγκών.

Skip to content