Skip to content

Η «ΙΡΙΔΑ» στην ΑΔΜΘ

                               

Αγαπητοί συνάδελφοι.

      Ολοκληρώθηκε σήμερα, 30-10-2020, η εισαγωγική παρουσίαση του ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (Π.Σ.) ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ «ΙΡΙΔΑ» από τον Πρ/νο του Τμήματος Κυβερνοασφάλειας του Υπουργείου Εσωτερικών, Δρ. Κων/νο Ιωάννου, που πρόκειται να τεθεί σε πλήρη παραγωγική λειτουργία από 01-01-2021 στο σύνολο των Υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης (ΑΔΜΘ)αντικαθιστώντας την ήδη υπάρχουσα ηλεκτρονική εφαρμογή.

        Πρόκειται, για μια στρατηγικής σημασίας, μνημονιακή συνεργασία της ΑΔΜΘ με το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), που ανέπτυξε το εν λόγω Πληροφοριακό Σύστημα και το Υπουργείο Εσωτερικών (ΥΠΕΣ), το οποίο υποστηρίζει την εισαγωγή του Π.Σ. σε φορείς του Δημοσίου και θέτει αυτομάτως την ΑΔΜΘ σε μια νέα εποχή ψηφιακής επιτάχυνσης για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, την οικονομικότερη και αποδοτικότερη λειτουργία των Υπηρεσιών μας, την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση του πολίτη και μεσοπρόθεσμα την προστασία του περιβάλλοντος.

     Με το Π.Σ «ΙΡΙΔΑ», το οποίο παραχωρείται προς χρήση και υποστηρίζεται άνευ αντιτίμου από το ΓΕΑ, δημιουργείται ένα ενιαίο δίκτυο πλήρους διαλειτουργικότητας μεταξύ των Υπηρεσιών της ΑΔΜΘ και άλλων Υπηρεσιών της Δημοσίας Διοίκησης για την ψηφιοποίηση και διαχείριση εγγράφων. Το «ΙΡΙΔΑ» παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες πρωτοκόλλου, χρέωσης, ψηφιακής διακίνησης, υπογραφής και διεκπεραίωσης εγγράφων με σημαντικά οφέλη όπως, η ενίσχυση της διαφάνειας των διοικητικών διαδικασιών  και η ασφάλεια των επικοινωνιών, η εξοικονόμηση χρόνου και πόρων, η ταχύτερη διακίνηση και διεκπεραίωση της αλληλογραφίας, η αύξηση της παραγωγικότητας και η αποτελεσματικότερη παρακολούθηση των εκκρεμοτήτων και διοικητικών υποθέσεων σε όλα τα επίπεδα της διοικητικής ιεραρχίας.

        Ως υπέρμαχος της εισαγωγής των σύγχρονων πληροφοριακών συστημάτων στη Δημόσια Διοίκηση, τάσσομαι με όλες μου τις δυνάμεις στον διοικητικό εκσυγχρονισμό της ΑΔΜΘ και ευελπιστώ ότι η υιοθέτηση του Π.Σ. «ΙΡΙΔΑ» θα αποτελέσει απαρχή και άλλων μεταρρυθμιστικών παρεμβάσεων, ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.

 

                                                                                                                                           Ο Συντονιστής

                                                                                                                                       Δρ. Ιωάννης Σάββας

 

Skip to content