Skip to content

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης (ΑΔΜΘ) στο 7ο Περιβαλλοντικό Συνέδριο Μακεδονίας

Κρίσιμα και επίκαιρα περιβαλλοντικά θέματα θα βρεθούν στο επίκεντρο του 7ου Περιβαλλοντικού Συνεδρίου Μακεδονίας που διοργανώνεται από την Ένωση Ελλήνων Χημικών – Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής & Δυτικής Μακεδονίας, ενώ μεταξύ των συνδιοργανωτών είναι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης (ΑΔΜΘ).

           Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά από την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου έως Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020. Επιστήμονες και εκπρόσωποι των φορέων αναμένεται να προχωρήσουν σε άκρως σημαντικές ανακοινώσεις για περιβαλλοντικά ζητήματα όπως η ατμοσφαιρική ρύπανση, η ρύπανση υδάτων και εδάφους, τα υγρά και στερεά απόβλητα, η διασυνοριακή ρύπανση οι μέθοδοι περιβαλλοντικής ανάλυσης, η τεχνολογία αντιρρύπανσης, η περιβαλλοντική υγεία, το φυσικό περιβάλλον, η περιβαλλοντική πολιτική και νομοθεσία, η πράσινη χημεία και η χημική τεχνολογία, η περιβαλλοντική εκπαίδευση και η οικοτοξικολογία.

          «Σε μια περίοδο έντονων κλιματικών αλλαγών, εξάντλησης των φυσικών πόρων και αύξησης της ρύπανσης η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί αδήριτη ανάγκη, ενώ συνιστά και μοχλό για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας», επισημαίνει ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης (ΑΔΜΘ), Δρ. Ιωάννης Σάββας ο οποίος είναι μέλος της Τιμητικής Οργανωτικής Επιτροπής του 7ου Περιβαλλοντικού Συνεδρίου Μακεδονίας και το απόγευμα της Παρασκευής (30/10/2020) θα παρουσιάσει, σε ξεχωριστή ενότητα (3η Συνεδρίαση: Ημερίδα με θέμα: «ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ») τις δράσεις της ΑΔΜΘ για την προστασία και διαχείριση των υδατικών πόρων στη Μακεδονία και Θράκη.

            «Η πράσινη οικονομία είναι πλέον μία νέα μορφή οικονομίας, της οποίας τη συμβολή αναγνωρίζουν ολοένα και περισσότερες χώρες ως τη μόνη διέξοδο για την αντιμετώπιση των σημερινών περιβαλλοντικών προβλημάτων», σημειώνει ο Δρ. Ι. Σάββας υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η ΑΔΜΘ δίνει έμφαση στη διαχείριση τόσο της ποσότητας όσο και της ποιότητας των υδάτων στην περιοχή της ευθύνης της, στην παρακολούθηση της ρύπανσης αλλά και στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για την προστασία των υδατικών πόρων.

           Η ταυτότητα του συνεδρίου

          Το Περιβαλλοντικό Συνέδριο Μακεδονίας διοργανώνεται κάθε τρία χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Αποτελεί βήμα για τους επιστήμονες που ασχολούνται με τον έλεγχο, τη διαχείριση και τις τεχνολογίες περιβάλλοντος,  καθώς και με θέματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Στο συνέδριο παρουσιάζεται το έργο που επιτελείται σε θέματα περιβάλλοντος στην Ελλάδα από ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών πεδίων και ειδικοτήτων. Έχει ως σκοπό την ολοκληρωμένη παρουσίαση των περιβαλλοντικών ζητημάτων, την ανταλλαγή επιστημονικών απόψεων, την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών, τη διατύπωση προτάσεων για την προστασία και βελτίωση του περιβάλλοντος και την ενίσχυση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης.

         Τα συνέδριο διοργανώνεται από την – Ένωση Ελλήνων Χημικών – Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής & Δυτικής Μακεδονίας.  Συνδιοργανωτές είναι το τμήμα Χημείας ΑΠΘ, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας –Θράκης (ΑΔΜΘ), η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ο Σύνδεσμος Χημικών Βορείου Ελλάδος, η Εταιρεία Ύδρευσης & Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης Α.Ε., το Επιστημονικό Τμήμα Περιβάλλοντος Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία ΤΠΥΑΕ ΕΕΧ και το Συμβούλιο Περιβάλλοντος ΑΠΘ.

 

 

Skip to content