Skip to content

Ανακοίνωση 20/11/2020 – Λειτουργία της Δ/νσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης στα πλαίσια των έκτακτων μέτρων πρόληψης διασποράς COVID-19

Σε συνέχεια της από 16/11/2020 ανακοίνωσής μας και σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 39235/2020/17-11-2020 έγγραφο του Υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου σας ενημερώνουμε ότι κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας υλοποιούνται προς εξυπηρέτηση και οι ακόλουθες περιπτώσεις:

1. Eπανέκδοση άδειας διαμονής ή βεβαίωσης κατάθεσης αίτησης σε περίπτωση που ο πολίτης τρίτης χώρας έχει απολέσει ή του έχει κλαπεί η άδεια διαμονής ή η βεβαίωση και αιτείται την επανέκδοση της.

2. Χορήγηση βεβαίωσης κατάθεσης αίτησης σε περίπτωση που ο πολίτης έχει δικαιωθεί κατόπιν απόρριψης του αιτήματός του από τα διοικητικά δικαστήρια.

3. Κατάθεση αίτησης για χορήγηση άδειας διαμονής σε ανήλικα τέκνα γεννημένα στην Ελλάδα.

4. Αιτήσεις για ανανέωση άδειας διαμονής μελών οικογένειας Έλληνα ή πολίτη ΕΕ εφόσον αφενός υπάρχει ήδη προγραμματισμένο ραντεβού αφετέρου συντρέχει αποδεδειγμένα λόγος επείγοντος χαρακτήρα ο οποίος συνδέεται είτε με λόγους υγείας είτε με σοβαρές επαγγελματικές ή άλλες υποχρεώσεις του αιτούντος ή του συντηρούντος που καθιστούν την κατάθεση της αίτησης επιβεβλημένη.

5. Αιτήματα πέραν των αναφερόμενων περιπτώσεων κατόπιν κρίσης και εκτίμησης των προϊσταμένων περί συνδρομής πραγματικά επείγουσας κατάστασης που δικαιολογεί την άμεση απόκριση της Υπηρεσίας.

ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΕΡΧΕΣΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΧΕΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΑΔΜΘ ΓΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

www.damt.gov.gr

Skip to content